Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladtårta med smak av sommar

Härligt chokladig gräddtårta med bär! Grunden är en chokladbotten som är som en brownie, vilken är toppad med vispad grädde och valfria bär.  Själva brownien är mejerifri, så för en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Härligt chokladig gräddtårta med bär! Grunden är en chokladbotten som är som en brownie, vilken är toppad med vispad grädde och valfria bär.  Själva brownien är mejerifri, så för en helt mejerifri tårta använder du ett mejerifritt alternativ till vispgrädde. 
40 minuter + tid att kallna
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Författare: admin

Ingredienser 

  • 5 ägg
  • 150 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 70 gram kokosolja
  • 1 dl sötningsströ
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk vaniljpulver

Topping:

  • 3 dl grädde
  • bär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron).
  • Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till.
  • Smörj och ”mjöla” en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna
  • Innan servering vispas grädde. Toppa kakan med grädde och bär.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!