Chokladtårta med smak av sommar
Härligt chokladig gräddtårta med bär! Grunden är en chokladbotten som är som en brownie, vilken är toppad med vispad grädde och valfria bär. Själva brownien är mejerifri, så för en.. Läs mer

Härligt chokladig gräddtårta med bär! Grunden är en chokladbotten som är som en brownie, vilken är toppad med vispad grädde och valfria bär. Själva brownien är mejerifri, så för en helt mejerifri tårta använder du ett mejerifritt alternativ till vispgrädde.
40 minuter + tid att kallna
Ingredienser
- 5 ägg
- 150 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 70 gram kokosolja
- 1 dl sötningsströ
- 3 msk kakao
- ½ tsk vaniljpulver
Topping:
- 3 dl grädde
- bär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron).
- Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till.
- Smörj och ”mjöla” en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna
- Innan servering vispas grädde. Toppa kakan med grädde och bär.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!