Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladtårta – no bake

Ojojoj, det ni kommer att få se här är en riktig liten läckerbit! Det är en no bake chokladtårta, där no bake står för att det inte behöver tillagas. Supergod! Tårtan består utav två.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ojojoj, det ni kommer att få se här är en riktig liten läckerbit! Det är en no bake chokladtårta, där no bake står för att det inte behöver tillagas. Supergod! Tårtan består utav två lager: en botten med smak utav hasselnöt och en fyllning med cashewnötter och kakao som bas. Chokladtårtan är sötad med färska dadlar.
 
Till fyllningen har jag använt naturella cashewnötter som jag lagt i blöt under några timmar. Detta gör att de suger åt sig vatten, blir mjuka och blir perfekta att baka med! Det gäller att köra stavmixern (eller vad du nu har) ett tag så att konsistensen på fyllningen blir krämig och len.
 
Ett bra sätt att börja otkober genom att baka denna, va?
 
 
 
Chokladtårta - no bake - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladtårta – no bake

Botten:
ca 50 gram färska dadlar, utan kärna
½ dl hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos
ev. 1 tsk kokosolja 

Fyllning:
70 gram naturella cashewnötter
50 gram färska dadlar, utan kärna
1 -1 ½ msk kakao
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver

Börja med att blötlägga cashewnötterna under minst 4 timmar (vikten gäller cashewnötter innan de blivit blötlagda.

Botten
Mosa samman alla ingredienser (exempelvis med en sked eller händerna). Om en mer lös deg önskas, tillsätt lite kokosolja. lägg fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform och tryck ut degen.

Fyllning
Ta de blötlagda cashewnötterna och häll ut vattnet. Mixa samman alla ingredienser noga med en stavmixer. Fördela över bottenlagret. Låt stå i kyl i minst någon timme innan servering. 

 
 
 
Chokladtårta - no bake - Baka Sockerfritt
 
Chokladtårta - no bake - Baka Sockerfritt
 
Chokladtårta - no bake - Baka Sockerfritt
 
Chokladtårta - no bake - Baka Sockerfritt