Hoppa till innehåll

Chokladtryffel med mascarpone

Jag älskar choklad. Jag gillar att äta choklad och jag gillar att baka med choklad. Om du också gör det rekommenderar jag att testa mina chokladtryfflar! De är krämiga och har en kraftig Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter + ett par timmar stelnande
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Sockerfritt godis
Portioner: 10 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt därefter hokladen (80 gram) i bitar och rör tills chokladen den smält.
  • Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter
  • Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln allt för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund.
  • Forma chokladtryffeln till bollar.
  • Smält ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.Rulla eventuellt i kakao!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!