Hoppa till innehåll

Chokladvåffeltårta

      Precis som varje år är det våffeldagen den 25 mars. Vilken tur, för jag ÄLSKAR våfflor! Själv tycker jag att våfflor känns lite som extra lyxiga pannkakor. Förra året.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladvåffeltårta - Baka Sockerfritt
 
 
 
Precis som varje år är det våffeldagen den 25 mars. Vilken tur, för jag ÄLSKAR våfflor! Själv tycker jag att våfflor känns lite som extra lyxiga pannkakor. Förra året skapade jag denna chokladvåffeltårta med N!CK’S, och jag tycker helt enkelt att den är för bra för att glömmas bort så därför vill jag visa er den i år igen!
 
Våfflorna är bananvåfflor vilka jag smaksatt med choklad (antingen 1 1/2 msk chokladdryckspulver från N!CK’S eller ca 1 msk kakao). Mellan varje lager har jag spritsat chokladsmaksatt vispgrädde, vilket såklart passar perfekt till! Såklart väljer man själv vad man vill fylla och toppa sin våffeltårta med, men själv har jag förutom chokladgrädde fyllt med skivad banan och smält choklad (ljus och/eller mörk efter tycke och smak), samt toppat med en bar (Peanut n’ fudge från N!CK’S), bär (hallon och blåbär) samt även här lite hackad och smält choklad! Perfekt till våffeldagen eller till vilket barnkalas som helst!
 
 

Chokladvåffeltårta - Baka Sockerfritt
 
 

Våffeltårta (med 5 våfflor)

Chokladvåfflor:
2 stora bananer (ca 250 gram)
4 ägg
1 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk 

Fyllning och topping (förslag):
ca 2 ½ -3 dl vispgrädde
1 msk kakao
½ msk sockerersättning
choklad, utan tillsatt socker att smälta
Peanut n’ fudge-bar från N!CK’S (eller dylikt)
Banan
Bär

Våfflor
Mixa samman alla ingredienser (jag gör det med en stavmixer). Låt svälla i ett par minuter. Smörj ett våffeljärn med matfett och gör fem våfflor av smeten.

Fyllning och topping
Vispa grädde, sötning och kakao. Varva våfflor med klickar av chokladgrädde (spritsa gärna), smält choklad och banan. Toppa den översta våfflan med chokladgrädde, bär, hackad bar och choklad.

 

 
Chokladvåffeltårta - Baka Sockerfritt