Cinnamon buns
Jag testade att baka kanelbullar med guarkärnmjöl, vilket jag köpte.. Läs mer


Cinnamon buns – 5 stycken
Bulldeg:
1 ägg
½ msk olja (neutral)
3/4 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm guarnkärmjöl
Fyllning:
15 gram rumsvarmt smör
1 tsk sötströ
1 krm kanel
Bulldeg
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja. Låt stå till sig i ca 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 1 cm tjock fyrkantig platta.
Fyllning
Blanda ingredienserna och bred på degplattan. Rulla försiktigt ihop till en längd. Skär i skivor, lätt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut något med fuktig hand. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Tips: vispa äggvita och pensla på de ogräddade bullarna och strö på hackade nötter!
