Hoppa till innehåll

Cinnamon buns

Jag testade att baka kanelbullar med guarkärnmjöl, vilket jag köpte.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag testade att baka kanelbullar med guarkärnmjöl, vilket jag köpte för några veckor sedan. Guarkärnmjöl används som stabiliserings- och förtjockningsmedel och är toppen att använda i glass, degar, sylt etc. Bullarna blev inte så snygga, men jag och min sambo tyckte som tur var att de var riktigt mumisga! Nästa experiment blir nog att göra jordgubbssylt.
 
Idag blir en fullspäckad dag med jobb (förstås), möte gällande den kommande kostkursen (glöm inte att boka dagen den 27/9!), lite träning på crosstrainern på friskis och middag med två kära vänner på Vapiano. Herre gud, nu är det inte lång tid kvar till jag ska hålla denna kurs med bakning, kost och hälsa tillsammans med kostrådgivare Annika Winterros. Jag är redan så spänd och exalterad! Snart kan man köpa biljetterna. 
 
 
Cinnamon buns - Baka Sockerfritt
 
 

Cinnamon buns – 5 stycken

Bulldeg:
1 ägg
½ msk olja (neutral)
3/4 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm guarnkärmjöl

Fyllning:
15 gram rumsvarmt smör
1 tsk sötströ
1 krm kanel

Bulldeg
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja. Låt stå till sig i ca 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 1 cm tjock fyrkantig platta.

Fyllning
Blanda ingredienserna och bred på degplattan. Rulla försiktigt ihop till en längd. Skär i skivor, lätt på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut något med fuktig hand. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Tips: vispa äggvita och pensla på de ogräddade bullarna och strö på hackade nötter!

Cinnamon buns - Baka Sockerfritt