Hoppa till innehåll

Cinnamon cake, no bake

Jag är förtjust i “no bake”-kakor, det vill säga sådana som inte behöver gräddas. Det är ju så smidigt! De flesta har varit i choklad, då det är ungefär den bästa smak jag vet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag är förtjust i “no bake”-kakor, det vill säga sådana som inte behöver gräddas. Det är ju så smidigt! De flesta har varit i choklad, då det är ungefär den bästa smak jag vet i hela världen, så därför vill jag påminna om min variant med kanel! Jag kallar den “no bake cinnamon cake”.
 
Denna kanelkaka består utav tre lager. En botten som jag smaksatt med lite kardemumma och som har solrosfrö och kokos som bas. En fyllning med mycket kanelsmak som består utav blötlagda cashewnötter. De blötlagda nötterna i kombination med kokosgrädden, gör att fyllningen blir härligt krämig och mjuk. Toppingen går att utesluta, och har sin främsta uppgift i att få en mer fin och slät yta på kakan. Till slut dekoreras kakan på det vis som önskas. Jag körde med hackade mandlar, riven kokos och så smält choklad. Mums!
 
 
 
 

Cinnamon cake, no bake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

No bake cinnamon cake 

Botten:
ca 60 gram färska dadlar, urkärnade 
½ dl solrosfrö
½ dl riven kokos
1 krm kardemumma

Fyllning:
80 gram naturella cashewnötter (blötlägg dessa)
ca 80 gram färska dadlar, urkärnade
3 msk kokosgrädde
1 tsk kanel

Topping:
1 – 1 ½ msk kokosgrädde
1 msk kokosolja
1 msk mandelmjöl
1 tsk honung (eller annat vegansk alternativ)
2 krm kanel

garnera eventuellt med hackade nötter

Börja med att lägga cashewnötterna till fyllningen i blöt i minst fyra timmar. 

Botten
Mixa solrosfrö och riven kokos med en mixer till ett mjöl. Blanda med kardemumma och mosa ner dadlar noga till en deg. Sätt fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i botten av denna.

Fyllning
Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa till slät konsistens. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa, återigen till konsistensen är slät. Fördela massan ovanpå kardemummabotten.

Topping
Låt kokosoljan värmas till flytande och blanda noga med resterande ingredienser. Fördela ovanpå fyllningen. Om önskas toppas kakan med hackade nötter, riven kokos eller valfri dekoration. Låt stelna i kylskåp under minst ett par timmar.

 

 

 

Cinnamon cake, no bake - Baka Sockerfritt
 
Cinnamon cake, no bake - Baka Sockerfritt