Hoppa till innehåll

Coconut brownie

Brownies går att göra på mängder av olika vis, och det blir ju oftast fantastiskt gott. Det är inte konstigt att jag visar er massa varianter hela tiden! Här är en favoriter i repris –.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Brownies går att göra på mängder av olika vis, och det blir ju oftast fantastiskt gott. Det är inte konstigt att jag visar er massa varianter hela tiden! Här är en favoriter i repris – Coconut brownie. De innehåller bland annat smält choklad och kokosmjöl. Kokos tål många som är nötallergiker, vilket blir ett perfekt alternativ till vissa brownies som innehåller mandel eller andra nötter (men fråga innan du bjuder eventuella allergiker)! Dessa brownies är smakrika och serveras med fördel med en klick grädde till. 
 
Är du förresten sugen på fler brownierecept? Då ska du kika in HÄR!
 
 
 
 

Coconut brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 

Coconut brownie – 4 bitar

ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, gärna choklad utan tillsatt socker
½ dl kokosmjöl
½ dl mjölk/grädde
2 ½ msk sukrin gold eller annat sötningsströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen, samt grädde och vispa lite till. Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie (eller dylikt) och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Svalna och skär i bitar.

 

 

Coconut brownie - Baka Sockerfritt
 
Coconut brownie - Baka Sockerfritt