Coffee Dalgona
Tycker det känns festligt att dricka specialvarianter av kaffe. Dalgona Coffe (förra årets heta kaffetrend) är en sådan! Främst håller jag mig till min latte macchitao,.. Läs mer


Tycker det känns festligt att dricka specialvarianter av kaffe. Dalgona Coffe (förra årets heta kaffetrend) är en sådan! Främst håller jag mig till min latte macchitao, men den här känns rätt liknande – fast att kaffet liger i skummet ovanpå mjölken såklart! Eller okej, egentligen ska det motsvara en uppochnedvänd cappucino som ju är starkare, men sjäv tar jag lite mindre av kaffeskummet/extra mjölk.
Det man gör för att få till skummet är att vispa lika stora delar av snabbkaffe, kokande vatten och sockerersättning (använder själv Use like sugar, men i orginalet är det såklart vanligt strösocker). Antingen gör man kaffet som en iskaffe med kall mjölk (+ isbitar), eller så värmer man mjölken.

Dalgona Coffee – ca 2 portioner
2 msk snabbkaffepulver
2 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 msk kokande vatten
ca 4-6 dl mjölkdryck (mängd helt efter smak)
Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa någon minut med elvisp tills konsistensen är riktigt fluffig. Häll upp antingen varm mjölk eller kall mjölk med is i glas och toppa med kaffeskummet.
