Hoppa till innehåll
Open navigation

Coockies med choklad och macadamia

Vilket otroligt härligt och varmt väder vi har idag! Jag ska njuta i fulla drag och ha på mig kjol och allt. Dessutom har jag börjat dagen med en frukost ute (dvs. inte hemma) och utomhus. Nu är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vilket otroligt härligt och varmt väder vi har idag! Jag ska njuta i fulla drag och ha på mig kjol och allt. Dessutom har jag börjat dagen med en frukost ute (dvs. inte hemma) och utomhus. Nu är D-vitamin lagret på topp! Igår var jag på en intervju angående ett volontärarbete, där jag skulle bli en av bloggarna på “Tjejkraft” en blogg för tjejer. Jag ska börja blogga på en gång, vilket är riktigt kul! jag som älskar att blogga och allt.
 
När jag gick igenom “arkivet” här om dagen hittade jag även ett recept på kakor med macadamianötter och choklad! Det är en kombination som passar bra enligt mig. Kakorna är spröda och smakar dessutom lite av kokos. Som vanligt påminner jag om att låta småkakorna kallna innan de rörs.
 
 
Coockies med choklad och macadamia - Baka Sockerfritt
 

Coockies med choklad och macadamia – 6 stycken

25 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
½ msk kokosjöl
1 msk sötströ
10 gram macadamianötter
15 gram sockerfri ljus choklad
½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Grovhacka macadamianötter och choklad. Blanda med resterande ingredienser till en kakdeg. Gör sex stycken kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills kakorna börjar få färg.

Coockies med choklad och macadamia - Baka Sockerfritt