Cookie dough fudge (med mandelmjöl)
För ett par månader skapade jag ett recept på “cookie dough fudge”. Det var ett gäng goda, lite sega och karamellsmakande godbitar med massor.. Läs mer


För ett par månader skapade jag ett recept på “cookie dough fudge”. Det var ett gäng goda, lite sega och karamellsmakande godbitar med massor av hackad choklad i. Jag gjorde dom både med och utan chokladsmak (både med gott resultat), med denna gång valde jag att göra de “neutrala”. Skillnaden mot föregående gånger är att jag bytt ut havren mot mandelmjöl. Och det passar lika bra det tycker jag (man får dock öka mängden mandelmjöl något i förhållande till havremjöl), och gör att man får ett mer lågkolhydratsresultat.
Önskar er alla en underbar söndag! Själv ska jag börja dagen med en jobbfrukost och avsluta med en födelsedagsmiddag för min pappa som fyller år!

Cookie dough fudge – 10 bitar
1 dl jordnötssmör
1 dl mandelmjöl
3/4 dl fibersirap gold
1/3 dl mörk choklad, utan tillsatt socker
Koka upp fibersirap gold och ta bort från värmen. Tillsätt jordnötssmör och rör ut noggrant. Rör ner mandelmjöl. Låt stå och kallna en aning och rör gärna ner grovhackade jordnötter och choklad. Klä en liten brödform, eller liknande, med bakplåtspapper och tryck ner degen. Låt kallna helt, skär i bitar och förvara i kylskåp.
