Cookie dough fudge, utan tillsatt socker
Kakdeg som fudge är visst en riktig höjdare! Jag kommer ihåg att när jag gjorde dom för första gången blev jag nästan förvånad för hur något så lättbakat kunde vara.. Läs mer


Kakdeg som fudge är visst en riktig höjdare! Jag kommer ihåg att när jag gjorde dom för första gången blev jag nästan förvånad för hur något så lättbakat kunde vara så gott. På inte mer än tre ingredienser (vilka är jordnötssmör, fibersirap gold och havremjöl) kan man få dessa godbitar. Extra gott tycker jag det hela blir om man dessutom tillsätter grovhackad choklad och eventuellt salta jordnötter. Konsistensen är härligt seg tack vare fibersirapen.
Jag gör fudgen i en liten brödform som jag klär med bakplåtspapper, men det går såklart att ta den form som man har hemma och man tycker passar (exemeplvis en matlåda). Eller varför inte öka på ingredienserna och göra extra många i en större form!

Cookie dough fudge – 10 bitar
1 dl jordnötssmör
3/4 dl fibersirap gold
3/4 dl havremjöl
Valfritt:
1/3 dl salta jordnötter
1/3 dl mörk choklad, utan tillsatt socker
Koka upp fibersirap gold och ta bort från värmen. Tillsätt jordnötssmör och rör ut noggrant. Rör ner havremjöl. Låt stå och kallna en aning och rör gärna ner grovhackade jordnötter och choklad. Klä en liten brödform, eller liknande, med bakplåtspapper och tryck ner degen. Låt kallna helt, skär i bitar och förvara i kylskåp.
