Cookie dough-kladdkaka
Härlig variant av kladdkaka! Istället för att hela kladdkakan smakar av choklad så är den sprängfylld med chokladbitar! Konsistensen stelnar vid kyla, men det är bara att värma.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: GI, Kladdkaka
Portioner: 2 - 3 bitar
Ingredienser
- 1 ägg
- 60 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 35 gram smör
- ½ dl mandelsmör
- ½ dl rismjöl
- 2 ½ - 3 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ev. gram valfri choklad att strö över ca 15 gram
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något
- Blanda samman alla ingredienser utom choklad. Hacka till sist den ljusa chokladen och blanda i smeten.
- Smörj och mjöla en liten 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Om önskas toppas kakan med hackad (vit) choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!