Hoppa till innehåll

Cookie dough- kladdkaka

      Här kommer en riktig specialare och härlig variant av kladdkaka. Mycket god även om bilderna inte är de snyggaste jag tagit i mitt liv (kommer inte ens på topp tio)... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Cookie dough- kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
Här kommer en riktig specialare och härlig variant av kladdkaka. Mycket god även om bilderna inte är de snyggaste jag tagit i mitt liv (kommer inte ens på topp tio). Istället för att hela kladdkakan smakar av choklad så är den sprängfylld med chokladbitar! Jag tycker att namnat Cookie dough-kladdkaka är ett passande namn då den smakar just detta. Mums!
 
Konsistensen stelnar en del vid kyla, men det är bara att värma den en aning om så önskas innan servering. Jag valde att toppa min kladdkaka med hackad vit choklad utan tillsatt socker efter gräddning, men går givetvis att utesluta (eller byta mot annan typ av choklad).
 

Cookie dough- kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 

Cookie dough kladdkaka

1 ägg
60 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelsmör
½ dl rismjöl
2 ½ – 3 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
ev. gram valfri choklad att strö över (ca 15 gram)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Blanda samman alla ingredienser utom choklad. Hacka till sist den ljusa chokladen och blanda i smeten. Smörj och mjöla en lita 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Om önskas toppas kakan med hackad (vit) choklad.

 
 
 
Cookie dough- kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Cookie dough- kladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Cookie dough- kladdkaka - Baka Sockerfritt