Hoppa till innehåll

Cookies à la pepparkaka

Den här veckan har varit rätt tuff. Det är massor som ska fixas, bakas och städas, samtidigt som jag har fått ha Vincent själv mycket. Phu! När han sover (i ergobaby PÅ mig. När får man.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Den här veckan har varit rätt tuff. Det är massor som ska fixas, bakas och städas, samtidigt som jag har fått ha Vincent själv mycket. Phu! När han sover (i ergobaby PÅ mig. När får man någonsin vara själv?) är det perfekt att unna sig något gott. Ofta samtidigt som jag sitter framför datorn och försöker få lite jobb undanstökat. Småkakor är perfekt för denna situation! Dessa pepparkakskakor, eller cookies à la pepparkaka som jag kallar dom, är himlans goda och knapriga, men även lättätet när man har bebis slash dator att hålla på med.  
 
Det som gör dessa kakor extra knapriga är fibersirap. Ju längre tid i ugnen desto knaprigare (ta ut dom lite tidigare om man vill ha en mer seg konsistens). Krydda med så mycket pepparkakskrydda som du tycker passar! Jag märker själv att jag tycker olika mängd pepparkakskrydda passar i mina bakverk från år till år.
 
 
 
Cookies à la pepparkaka - Baka Sockerfritt
 
 

Cookies à la pepparkaka  8 kakor

1 dl mandelmjöl
4 msk fibersirap gold
2 msk riven kokos
2 msk kokosmjöl
3 krm pepparkakskrydda


Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap. Tillsätt därefter resterande ingredienser och blanda noga. Ta degen och fördela ut den i klumpar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dessa till ca 1/2 – 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna tar färg.

 

Cookies à la pepparkaka - Baka Sockerfritt