Cornflakescrisp
Jag hoppas för er egen skull att ni vet att att det är suuuupergott att baka med Läs mer


Jag hoppas för er egen skull att ni vet att att det är suuuupergott att baka med cornflakes! Det knapriga passar utmärkt i olika slags godisar (och mycket annat förstås) för att bryta mot en annars mjuk konsistens. Dessutom tycker jag att det framförallt passar ihop med chokladsmak! Och det är just vad ni kan se här – jag kallar det för Cornflakescrisp. Ljuvliga chokladbitar med den härliga kombinationen av len choklad och crunchig cornflakes. Testa!
Cornflakesen är i vanlig anda både glutenfria och utan tillsatt socker (dom flesta är naturligt glutenfria – men kan finnas spår av det) och jag hittar dom i vanliga mataffärer!

Cornflakescrisp – 6 till 8 bitar
100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ – 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 – 2 msk sockerersättning
Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar.
