Hoppa till innehåll

Dadelchoklad

Jag har gjort det igen, jag har kommit på ett jättelättgjort godis! Och detta innehåller bara två ingredienser, vilket bara det är näst intill fantastiskt. Det jag gjorde var att smälta mörk.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har gjort det igen, jag har kommit på ett jättelättgjort godis! Och detta innehåller bara två ingredienser, vilket bara det är näst intill fantastiskt. Det jag gjorde var att smälta mörk (jag väljer sockerfri) choklad och blanda med färska dadlar som jag mosat. I början är det hela lite kladdigt och kan därför lätt formas. Jag fördelar smeten i knäckformar och låter godiset stelna i kylskåpet. När det stelnat är det hårt! Det är riktigt gott, och jag tycker dadlar passar så bra ihop med choklad!
 
Är det någon mer än jag som är lite chockad av denna kyla? När det börjar bli jobbigt att gå på promenad för att det är så kallt, då är det verkligen kallt tycker jag. Det är liksom så dags nu att det kommer snö! Enligt mig ska snön vara här innan och under jul. Annars kan det kvitta.
 
 
Dadelchoklad - Baka Sockerfritt
 
Dadelchoklad

Du behöver lika delar av (i vikt):
färska dadlar, utan kärna
mörk sockerfri choklad

Smält chokladen. Mosa ner färska dadlar så att allt blir blandat. Fördela chokladen i exempelvis knäckformar och låt stelna i kylskåp.

Dadelchoklad - Baka Sockerfritt