Dags att baka lussebullar?
Jag har inte hunnit baka några glutenfria lussebullar i år, men jag är sååå sugen på att göra det! Jag gissar att ni kanske också är det? Hur som helst bara.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0945_5ddba89d2a6b222e7ed244d8.jpg)
![Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0945_5ddba89d2a6b222e7ed244d8.jpg)
![Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0924_5ddba8b4e087c34e6724592d.jpg)
Glutenfria Lussebullar – 5 stycken
30 gram rumsvarmt smör
1 ägg
ca 1 1/3 dl mandelmjöl
½ dl tjock yoghurt
2 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 ½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
1 ½ krm xantangummi
1 krm saffran
uppvispad äggvita att pensla på/”sötningsvatten”
ev. russin
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda med smör och därefter tjock yoghurt. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå under några minuter. Degen ska inte kladda för mycket – om den är för lös tillsätts mer mandelmjöl. Forma degen till lussebullar och sätt eventuellt i russin. Pensla bullarna med uppvispad äggvita ELLER pensla med ”sötningsvatten” EFTER gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
*sötningsvatten=blanda 2 msk hett vatten med 1 msk sockerersättning
![Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0949_5ddba8d52a6b222e66839769.jpg)
![Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0950_5ddba920e087c34e0fe4161b.jpg)