Hoppa till innehåll
Open navigation

Dags att baka lussebullar?

        Jag har inte hunnit baka några glutenfria lussebullar i år, men jag är sååå sugen på att göra det! Jag gissar att ni kanske också är det? Hur som helst bara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har inte hunnit baka några glutenfria lussebullar i år, men jag är sååå sugen på att göra det! Jag gissar att ni kanske också är det? Hur som helst bara måste jag tipsa om ett lussebullsrecept från förra året som jag tyckte så mycket om och vars recept ni kan se nedan. Goda, enkla att göra, behöver inte jäsa så dom inte innehåller jäst och även low carb-inspirerat (om man bortser från russin som såklart går att utesluta/byta mot något annat). För den som är sugen på att göra fler lussebullar går det bra att öka receptet!
 
 

Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt
 
 
 

Glutenfria Lussebullar – 5 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 ägg
ca 1 1/3 dl mandelmjöl
½ dl tjock yoghurt
2 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 ½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
1 ½ krm xantangummi
1 krm saffran

uppvispad äggvita att pensla på/”sötningsvatten”
ev. russin 

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda med smör och därefter tjock yoghurt. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå under några minuter. Degen ska inte kladda för mycket – om den är för lös tillsätts mer mandelmjöl. Forma degen till lussebullar och sätt eventuellt i russin. Pensla bullarna med uppvispad äggvita ELLER pensla med ”sötningsvatten” EFTER gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

*sötningsvatten=blanda 2 msk hett vatten med 1 msk sockerersättning 

 

 

Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt
 
Dags att baka lussebullar? - Baka Sockerfritt