Hoppa till innehåll

De fem saker människor ångrat mest på dödsbädden

Det har ju pratats mycket om listan över de fem sakerna som människor har ångrat mest på sin dödsbädd. Har ni också hört om denna lista? Nu är jag visserligen ganska ung (24 år) och ligger.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det har ju pratats mycket om listan över de fem sakerna som människor har ångrat mest på sin dödsbädd. Har ni också hört om denna lista? Nu är jag visserligen ganska ung (24 år) och ligger inte på någon dödsbädd, men jag tycker själv att det är en mycket talande lista som berör mig och som jag själv på något vis kan “känna igen mig i” (om ni förstår vad jag menar). Speciellt punkt nummer fem.

 
Punkt 5: “Jag önskar att jag hade låtit mig själv vara lyckligare“.
 
Det är ofta något som gnager i mig och som jag tycker känns påfrestande. Som en liten ångest som skaver och gör att jag inte kan känna mig helt tillfreds och njuta totalt av livet. Jag har tänkt mycket på skolan, hemska extra jobb och även heltidsarbete. Det kanske låter konstigt men den period som jag levt utan att känna mig olustig över någon del i livet var under halva näst sista terminen av universitetet, vilket var 2 1/2 år sedan (efter att jag vågat säga upp mig från ett otorligt ångestfyllt extraarbete). Tills nu. Nu känns livet så hoppfullt och med oändliga möjligheter som ligger framför mig. Jag har stigit in i ett helt nytt kapitel av mitt liv! Visst tänker jag lite på framiden och mitt eventuella företags ekonomi samt nojjar lite över behovet av en större bostad (och därmed behovet av mer pengar), men det är saker som jag har över ett år på mig att fixa och som jag r övertygad kommer att lösa sig! Äntligen känns det som om jag gör det jag vill, och som jag mår bra utav. Inte vad andra förväntar mig att jag ska göra. Vilken lättnad att leva för sig själv och det man mår bra för (och min familj förstås). Nu unnar jag mig själv att vara lycklig!
 
Även punkt 1 känner jag på senare tid igen mig i och har en stark vilja att inte hamna i. Punkt 1: “Jag ångrar att jag inte haft modet att leva enligt mina drömmar“. Jag vill leva ett liv jag trivs med och något jag brinner för. Och utan söndagsångest. Här hoppas jag innerligt på mitt företag. Håll tummarna för mig!
 
De andra punkterna på listan är:
Punkt 2: “Jag ångrar att jag jobbade för hårt“.
Punkt 3: “Jag önskar att jag haft modet att uttrycka mina känslor“.
Punkt 4: “Jag önskar att jag hade haft bättre kontakt med mina vänner“.
 
 
Det här är en lista väl värd att tänka på, inte bara på dödsbädden, utan under hela livet innan man hamnar där. Hur känner ni?
 
 

De fem saker människor ångrat mest på dödsbädden - Baka Sockerfritt