Hoppa till innehåll
Open navigation

Det värsta med att vara gravid…

Det finns många saker som jag tycker mycket bra om med att vara gravid. Jag tycker exempelvis inte att jag känner av några humörsvängningar, utan är nog mer harmonisk än innan, skulle jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det finns många saker som jag tycker mycket bra om med att vara gravid. Jag tycker exempelvis inte att jag känner av några humörsvängningar, utan är nog mer harmonisk än innan, skulle jag våga påstå! Sedan finns det givetvis annat som är mindre bra. En av de saker som jag ärligt talat (hittills) tycker är mest jobbigt är dessa saker jag inte ska äta som gravid. Jag äter visserligen sällan kött, men om jag nu får någon bit (exempelvis på restaurang när jag valt en avsmakningsmeny) så vill jag inte ha den torr utan i alla fall lite röd. Jag vill kunna äta rå fisk som jag vill – och här fuskade jag faktiskt med lite laxtårta med rökt lax i på julafton. Något som dock är himla bra är att gravida enligt livsmedelsverket “får” äta fisk som inte varit uppvärd på bra restauranger (exempelvis sushi). Innan jul åt jag sashimi, och det var sååå gott!

 
Men det jag saknat mest av allt är min kära brieost. Jag saknar den varje dag (igår frågade jag Artur om det ändå inte var okej att äta brie några timmar innan man ska föda. Hinner det påverka något liksom?). Det är närmast en plåga att gå nära brieostar, och även känna lukten utav detta. På jobbet serveras fredagsfrukost och då med brie och salami, och jag nästan gråter varje gång. 
 
Nu har det legat en sabla brie i vår kyl sedan julafton, och för några dagar sedan köpte jag lite skivad salami som smörgåspålägg (som jag heller inte får äta som den är). Men nu gjorde jag tortillapizza (fullkorn) med brie och salami på, och eftersom dessa hettats upp (över 70 grader tror jag), så går de bra att äta! Inte alls lika gott som vanligt såklart, men vad gör man inte. Därefter blev det både omelett med detta, samt att jag rullade ihop salamiskivor med brie i mitten (jag kan även tillägga att jag ofta brukar välja bort salami när jag äter brie, men nu när jag inte ätit varken brie eller salami på ett halvår tyckte jag de passade bra ihop). Nu har jag stillat mitt sug lite i varja fall!
 
Är det någon av er som är gravid? Saknar ni något?
 
 
Det värsta med att vara gravid... - Baka Sockerfritt
 
Jag längtar så efter alla mina ostar! Höger på bilden är en fårbrie.