Hoppa till innehåll

Double chocolate brownie

     Det här är en av mina bästa brownies! Ljuvligt god och med extra mycket choklad (både smält och hackad). Lite annorlunda med denna variant är också att den är lite åt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt
 

  

Det här är en av mina bästa brownies! Ljuvligt god och med extra mycket choklad (både smält och hackad). Lite annorlunda med denna variant är också att den är lite åt kakhållet. Tänk er en mjuk kaka och brownie i ett – hur bra??

Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en “normalstor” 1,5-liters form. Antingen ökar man ingredienserna med ca 50% – eller så kör man på en plattare browniekaka och förkortar gärddningstiden med några minuter. 

Brownien är mejerifri och innehåller arrowrotpulver (typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant). Det finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer.
 
 

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 

Double chocolate brownie

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sockerersättning
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowrotpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 

 

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt