Double chocolate brownie cake
Jag kallar denna brownie för brownie cake/browniekaka, då den är lite tjockare och mer "kakaktig" än den klasiska brownien. Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Brownie, Choklad, Low carb/LCHF, Mejerifritt, Nötfritt
Portioner: 5 bitar
Ingredienser
- 2 ägg
- 80 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 2 ½ msk sötningsströ
- 2 msk kokosolja
- 1 msk arrowrot pulver
- 1 krm vaniljpulver
- ½ krm salt
- Toppa med: 30 gram choklad
- utan tillsatt socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält.
- Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp.
- Rör ner choklad, salt och arrowatpulver.
- Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!