Hoppa till innehåll
Open navigation

Double chocolate brownie cake

Jag kallar denna brownie för brownie cake/browniekaka, då den är lite tjockare och mer "kakaktig" än den klasiska brownien. Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Choklad, Low carb/LCHF, Mejerifritt, Nötfritt
Portioner: 5 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 ägg
  • 80 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 2 ½ msk sötningsströ
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk arrowrot pulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ krm salt
  • Toppa med: 30 gram choklad
  • utan tillsatt socker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält.
  • Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp.
  • Rör ner choklad, salt och arrowatpulver.
  • Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!