Hoppa till innehåll
Open navigation

Double chocolate brownie cake

Jag kallar denna brownie för brownie cake slash browniekaka. Den är nämligen lite tjockare och mer “kakaktig” än den “klassiska” brownien. Men lika god, minst! Jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag kallar denna brownie för brownie cake slash browniekaka. Den är nämligen lite tjockare och mer “kakaktig” än den “klassiska” brownien. Men lika god, minst! Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en “normalstor” 1,5-liters form. Och då blir brownien givetvis plattare (förkorta gräddningstiden med några minuter (jag rekommenderar alltid att känna med en sticka. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig). Double chocolate får också hoppa in i namnet då jag valt att dessutom toppa brownien med grovhackad choklad. Det blir både extra gott och ger extra crunch!

Brownien är mejerifri och innehåller arrowrotpulver (typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant). Det finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer.
 
 
 
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Double chocolate brownie cake

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 
 

 

Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt