Hoppa till innehåll

Double chocolate brownie cake

Vad sägs om browniefredag!? Jag har alltid älskat fredagar. Vem gör liksom inte det? Fredgar för med sig helg och löften om (förhoppningsvis) massor av roliga saker och mer fritid. Denna gång.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vad sägs om browniefredag!? Jag har alltid älskat fredagar. Vem gör liksom inte det? Fredgar för med sig helg och löften om (förhoppningsvis) massor av roliga saker och mer fritid. Denna gång kanske du kan kombinera din fredag med lite browniebakande för extra lyx. 
 
Jag kallar denna brownie för brownie cake/browniekaka, då den är lite tjockare och mer “kakaktig” än den klasiska brownien. Jag använder en mindre brödform, men det går också bra att använda en “normalstor” 1,5-liters form. Och då blir brownien givetvis plattare (förkorta gräddningstiden med några minuter – känn med en sticka. Konsistensen ska fortfarande vara kladdig). Double chocolate får också hoppa in i namnet då jag valt att toppa den med grovhackad choklad. Blir extra gott och ger extra crunch. 
 
Brownien är mejerifri och innehåller arrowrot (pulver). Det finns i kryddhyllan och köpes i vanliga mataffärer. Det är första gången jag använder det och fungerar till exempelvis redning, typ som potatismjöl fast som en lågkolhydratsvariant.
 
Jag önskar er alla en ljuvlig fredag! Själv är jag ledig då Vincents förskola har planeringsdag och därmed är stängd. Dagen kommer innehålla lekdejt på Lek&Bus!
 
 
 
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Double chocolate brownie cake

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 
 
 
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt
 
Double chocolate brownie cake - Baka Sockerfritt