Hoppa till innehåll

Double chocolate brownie

Nu för tiden bakar jag bakverk mest utifrån vad jag känner för och är sugen på. Planeringen är liksom inte vad den tidigare har varit. Och eftersom jag ofta känner för choklad (närmare.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu för tiden bakar jag bakverk mest utifrån vad jag känner för och är sugen på. Planeringen är liksom inte vad den tidigare har varit. Och eftersom jag ofta känner för choklad (närmare bestämt alltid) och är en browniegalning av rang – har jag svängt ihop min Double chocolate brownie igen! M.U.M.S. Den är så god med all choklad som rymms i denna kaka! “Double chocolate” säger jag för att den även är toppad ett generöst lager av grovhackad choklad.

Receptet innehåller arrowrotpulver vilket är en lågkolhydratsvariant av potatismjöl och finns i mataffärens kryddavdelning. Det går säkerligen fint att byta ut det mot potatismjöl/majsstärkelse, eller utesluta det (men blir då inte riktigt lika bindande). Brownien är förutom att vara glutenfri och utan tillsatt socker även mejerifri.

 

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt

 

 

Double chocolate brownie

2 ägg
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk sötningsströ
2 msk kokosolja
1 msk arrowrot (pulver)
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ krm salt

Toppa med: 30 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 18 – 20 minuter. Låt svalna.

 

 

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt

Double chocolate brownie - Baka Sockerfritt