Hoppa till innehåll

Double chocolate cookies

Idag visar jag er en vegansk småkaka som smakar mycket choklad! Härligt tjocka (eller runda) är dom också. Jag kallar dom “double chocolate cookies” eftersom de både är smaksatta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag visar jag er en vegansk småkaka som smakar mycket choklad! Härligt tjocka (eller runda) är dom också. Jag kallar dom “double chocolate cookies” eftersom de både är smaksatta med choklad, samt innehåller generöst med grovhackad choklad (dubbelkolla den choklad som du använder om du vill ha kakorna veganska). På bilderna toppade jag varje kaka med lite, lite choklad, men det är helt valfritt.
 
Det är sällan jag gör runda kakor på detta vis, men jag gillar det! Det gör att de i mitten blir lite mjukare medan kanterna är hårda. Härliga kontraster!
 
 
 
 
 
Double chocolate cookies - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Double chocolate cookies – 6 till 8 kakor

1 chiaägg
50 gram mörk choklad (gärna steviachoklad, smält)
25 gram valfri choklad (gärna steviachoklad, grovhackad)
½ dl rismjöl
2 ½ msk sukrin gold/sötströ
1 ½ msk kokosolja
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1-2 krm vaniljpulver

*1 chiaägg = 1 msk chiafrö + 3 msk vatten som fått svälla i minst fem minuter

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 50 gram mörk choklad tillsammans med kokosolja (försiktigt). Blanda detta med chiaägg och sötning och mixa med exempelvis en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en deg. Forma runda bollar utav kakdegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna. Toppa eventuellt med extra smält choklad.

 
 
 

 

Double chocolate cookies - Baka Sockerfritt
 

Double chocolate cookies - Baka Sockerfritt