Hoppa till innehåll
Open navigation

Double chocolate honey cookies

    När jag gjorde dessa söta kakor undrade jag varför jag inte gjorde “dubbelkakor” oftare! Himla smart att få två kakor i en liksom. Plus krämig chokladkräm på det. I.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Double chocolate honey cookies - Baka Sockerfritt 

 

När jag gjorde dessa söta kakor undrade jag varför jag inte gjorde “dubbelkakor” oftare! Himla smart att få två kakor i en liksom. Plus krämig chokladkräm på det. I själva kakorna har jag använt honung som sötning och smaksatt med kakao. I chokladfyllningen använder jag smält choklad plus mandelsmör (går att byta ut mot valfritt nötsmör).

Tänk på att kakornas konsistens är rätt spröd när de ännu inte hunnit kallna – så låt de därför stå ett tag innan de rörs på! När kakorna sedan svalnat helt läggs enkelt att lager chokladfyllning på en sidan och så yttligare en kaka ovanpå. Jag dekorerade även mina dubbelkakor med att ringla över smält choklad!

 

Double chocolate honey cookies - Baka Sockerfritt

 

 

 

Double chocolate honey cookies – 5 kakor

Honungskakor:
30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
½ msk kakao
2 krm vaniljpulver

Chokladfyllning:
30 gram mandelsmör, osötad
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ev. extra sötning

Honungskakor
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut (det ska bli tio kakor). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna helt.

Chokladfyllning
Smält chokladen försiktigt. Blanda därefter med mandelsmör och sötning. Fördela fyllningen på undersidan av en kaka och lägg på en annan kaka ovanpå. Låt stelna och förvara i kyl.

 

 

 

Double chocolate honey cookies - Baka Sockerfritt

Double chocolate honey cookies - Baka Sockerfritt