Hoppa till innehåll
Open navigation

Drömrulltårta

Drömrulltårta är en riktig rulltårtsklassiker! Det är en rulltårta med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Drömrulltårta är en riktig rulltårtsklassiker! Det är en rulltårta med kakao/chokladsmak i smeten och med en smörkrämsfyllning. Här har jag använt N!CK'S Use Like Sugar som som sockerersättning.
30 min + tid att svalna
Inga röster än
Kategorier: GI, Rulltårta
Portioner: 8 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Rulltårta:

  • 4 ägg
  • 1 dl sockerersättning
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 ½ msk kakao
  • ½ msk bakpulver

Smörkräm:

  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram smör
  • 1 ½ msk sockerersättning
  • 2 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Rulltårta
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp.
  • Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast
  • När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
  • Smörkräm
  • Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, sockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron
  • Bred smörkrämen försiktigt ovanpå.
  • Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!