Hoppa till innehåll
Open navigation

Drömrulltårta

Drömrulltårta är en riktig rulltårtsklassiker! Det är en rulltårta med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 min + tid att svalna
Inga röster än
Kategorier: GI, Rulltårta
Portioner: 8 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Rulltårta:

Smörkräm:

Instruktioner

  • Rulltårta
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp.
  • Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast
  • När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
  • Smörkräm
  • Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, sockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron
  • Bred smörkrämen försiktigt ovanpå.
  • Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!