Drömrulltårta
Drömrulltårta är en riktig rulltårtsklassiker! Det är en rulltårta med Läs mer

Drömrulltårta är en riktig rulltårtsklassiker! Det är en rulltårta med kakao/chokladsmak i smeten och med en smörkrämsfyllning. Här har jag använt N!CK'S Use Like Sugar som som sockerersättning.
30 min + tid att svalna
Portioner: 8 bitar
Ingredienser
Rulltårta:
- 4 ägg
- 1 dl sockerersättning
- 1 dl potatismjöl
- 2 ½ msk kakao
- ½ msk bakpulver
Smörkräm:
- 250 gram mascarpone
- 50 gram smör
- 1 ½ msk sockerersättning
- 2 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Rulltårta
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp.
- Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast
- När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
- Smörkräm
- Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, sockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron
- Bred smörkrämen försiktigt ovanpå.
- Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!