Hoppa till innehåll

Drömrulltårta, utan tillsatt socker

      Hoppas ni haft en underbar helg! Vädret har varit helt fantastiskt. Nästan så man får hopp om en vänding nu av läget och hopp om en tid då man kan gå ut, träffa sina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Drömrulltårta, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni haft en underbar helg! Vädret har varit helt fantastiskt. Nästan så man får hopp om en vänding nu av läget och hopp om en tid då man kan gå ut, träffa sina gamla vänner och sätta sig ute på en restaurang!
 
Aja, det jag skulle visa er här var ett recet som jag blivit såå sugen på att baka igen. Fick ett riktigt rulltårtssug. Kanske gör det till helgen! Denna rulltårta är en drömrulltårta där botten är smaksatt med choklad och fyllningen består av smörkräm. Det är en riktig rulltårtsklassiker! 
 
 

Drömrulltårta, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Drömrulltårta – ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
2 ½ msk kakao
½ msk bakpulver

Smörkräm:
250 gram mascarpone
50 gram smör
1 ½ msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 krm vaniljpulver

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite sockerersättning ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Smörkräm
Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarponesockerersättning och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron – den för inte vara för hård när den bres på, för då går rulltårtan lätt sönder. Bred smörkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.

 

Drömrulltårta, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt