Hoppa till innehåll

Drömrulltårta

    Sponsrat inlägg med N!CK’S       Imorgon är det rulltårtans dag! Jag tror jag gjorde min första rulltårta utan tillsatt socker (och gluten) förra året, och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg med N!CK’S
 
 
 
Imorgon är det rulltårtans dag! Jag tror jag gjorde min första rulltårta utan tillsatt socker (och gluten) förra året, och bättre sent än aldrig för jag har gjort ett helt gäng olika slags rulltårtor sedan dess (samt rulltårtsbakelser och rulltårtstårtor). En av dessa är drömrulltårta – en rulltårtsklassiker med andra ord!
 
En drömrulltårta är en rulltårta med kakao/chokladsmak i smeten och med en smörkrämsfyllning. Ruskigt gott! Istället för vanligt socker har jag använt N!CK’S Use Like Sugar som är en sockerersättning som är väldigt likt socker både i smak och funktion (och innehåller enligt mig bra ingredienser). Rekommenderar!
 
 
Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
 
 

Drömrulltårta – ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg
1 dl N!CK’S Use Like Sugar
1 dl potatismjöl
2 ½ msk kakao
½ msk bakpulver

Smörkräm:
250 gram mascarpone
50 gram smör
1 ½ msk N!CK’S Use Like Sugar
2 krm vaniljpulver

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och Use Like Sugar pösigt med elvisp. Blanda de övriga ingredienserna med varandra och rör ner i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20X30 cm, och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills den är fast. När rulltårtsbotten tagits ur strös lite Use Like Sugar ovanpå för att sedan vändas upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Smörkräm
Medan rulltårtan gräddas kan smörkrämen göras. Smält smöret och blanda med mascarpone, Use Like Sugar och vanilj. Om krämen är för hård i sin konsistens kan den värmas en kort stund i mikron – den för inte vara för hård när den bres på, för då går rulltårtan lätt sönder. Bred smörkrämen försiktigt ovanpå. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i bakplåtspapper så den trycks ihop. Låt svalna (vira även gärna in i plastfolie efter den kallnat och fukten släppt) och förvara i kyl.

 
 
 
Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
Drömrulltårta - Baka Sockerfritt
 
Drömrulltårta - Baka Sockerfritt