Hoppa till innehåll

En barnfri, men fullspäckad, helg

Helgen har minst sagt varit annorlunda för mig. I cirkus 36 timmar (en hel dag och två nätter) har jag varit utan Vincent. Han har nämligen varit med sin pappa på besök hos farmor (Vincents.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Helgen har minst sagt varit annorlunda för mig. I cirkus 36 timmar (en hel dag och två nätter) har jag varit utan Vincent. Han har nämligen varit med sin pappa på besök hos farmor (Vincents farmor alltså)! Eftersom Vincent varit väldigt svår under ett par veckors tid under kvällar och nätter, har jag varit smått nervös för Arturs skull. Kvällssvårigheten verkar ha fortsatt efter vad jag kunnat urskönja (i varje fall natt nummer ett), och Vincent har bland annat fått vara uppe och gungat gunghäst och ätit pizza. Det tyckt han nog var väldans roligt, speciellt i kontrast mot hemma då vi jagat runt honom och försökt få honom att somna (vilket ej fungerat så bra).
 
Denna barnfria helg sammanföll med helgen för/innan visning (söndag och måndag). Jag vet ärligt inte om det är bra eller dåligt. Bra är det förstås för att Vincent inte är hemma och kan förstöra alla städning (som han är OS-medaljör i), men dåligt för att väldigt mycket av min barnfria tid går åt till något så fantastiskt tråkigt som städning. 
 
 
På fredagskvällen var det födelsedmiddag för Vincents två kusiner (min systers barn) som fyllt 5 och 8 år. Då fick Vincent vara med mig under ett par timmar, innan Artur hämtad honom och åkte iväg. Efter det gick jag en promenad hem (en promenad utan barn – så märkligt) och städade undan lite hemma. Eftersom jag var hemma runt halv nio är jag rätt imponerad över att jag även hann baka! Ni förstår att min bank över kommande inlägg och recept är allt annat än stor, och behöver därmed fyllas upp. Det kluriga är att när jag fyller på med ett, så går ett annat ut, så det är ett evinnerligt påfyllande.
 
 
 
En barnfri, men fullspäckad, helg - Baka Sockerfritt
 
5-åringens tårta! Bild från Snapchat där jag heter bakasockerfritt
 
 
 
Jag hann i alla fall få en timmes slappande hemma framför Netflix. Jag passade på att låta extra mycket och ha extra mycket ljus tänt. Så. J*kla. Skönt. Ni som har barn i kombination med en mindre lägenhet kan nog relatera.
 
Sömnen var ovanligt bra. Inte så konstigt. Jag vaknade bara TVÅ gånger! Och sov till och med fantastiska fyra timmar i sträck! Och gick upp klockan åtta (då väckarklockan ringde). Alltså det händer inte! *Dansar lyckodans* Ni som har svårt att sova och/eller har barn kan nog relatera till den känslan. Minus för att jag låg vaken någon timme och tänkte på allt jag måste städa.
 
Anledningen till att jag ställde klockan “redan” vid åtta (vilket är supersovmorgon egentligen. Alla ni som har barn kan återigen relatera), var ett inbokat skivstångspass. Träning är något av en lyx sedan Vicnent kom till världen, och är inget jag vill bortpritoritera bara för att jag har tusen grejor och en visning att göra. Så skönt att få starta helgen med ett skivstångspass! Efter det satte jag mig dessutom på espresso house för en timmes jobb. Att göra det utan barn är också lyx.
 
 
 
En barnfri, men fullspäckad, helg - Baka Sockerfritt
 
Återigen en bild från snappis (bakasockerfritt – bara följ!)
 
 
 
Snabbt hem för fotograferande och en kort städning. För därefter var det var det dags för mig att vara kalas- slash tävlingsvakt! Det var nämligen kalas för 8-åringen och hans 20 (!) klasskompisar. Låt mig säga att jag var slut efter dessa två intensiva timmar (och ingen skadade sig, det är jag lite impad av). Resten av eftermiddagen bestod utav shopping av diverse nödvändigheter, och kvällen av städning. Vid halv nio bestämde jag mig för att ta tag i dagens sista jobb. 
 
Idag är alltså dagen D då visningen är. Jag ska försöka hinna träna lite till och städa det sista. När det närmar sig visningdags åker jag till stan för att träffa en kompis! I eftermiddag kommer ju även Vincent hem, så får se om han kan hålla sig från att kaosa ner lägenhet allt för mycket! Håll nu alla tummar och tår för oss och att det blir lyckat!