Hoppa till innehåll

En gammal favorit – Mazarinkaka med choklad

Ett av mina favoritbakverk, som också är ett av mina tidigast skapade, är min mazarinkaka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett av mina favoritbakverk, som också är ett av mina tidigast skapade, är min mazarinkaka med banan och choklad. Jag har bakat den otaliga gånger, levererat den till catering och en gång till och med till ett bröllop där brudparet ville bjuda på hälsosamma bakverk! 
 
Nu var det väldigt länge sedan jag bakade denna mazarinkaka, och jag blev därför väldigt sugen på att göra den igen! Det ursprungliga receptet finner ni HÄR, men denna gång gjorde jag en liten justering (jag hade inget hasselnötsmjöl, så tag därför bort det) och dubblade receptet för att göra det i en normalstor brödform. Så gott och jag kan inte förstå varför jag dröjde så länge med att göra den igen!
 
 
 
 
En gammal favorit - Mazarinkaka med choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mazarinkaka med banan och choklad

ägg
200 gram mogen banan 
60 gram smör 
2 dl mandelmjöl
¾ dl sötströ
3 msk kokosmjöl
2 msk vispgrädde 
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ca 6 droppar bittermandelarom

Choklad utan tillsatt socker att bre på kakan (ca 80 gram)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner mosad banan, ägg, smält smör, grädde och arom. Klä en brödform (ca 1,5 liter) med bakplåtspapper och häll ner smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter tills den är fast (känn med en sticka). Smält choklad och fördela på kakan (varva gärna ljus och mörk choklad). Skär kakan i skivor.

 

 

En gammal favorit - Mazarinkaka med choklad - Baka Sockerfritt
 
En gammal favorit - Mazarinkaka med choklad - Baka Sockerfritt