Hoppa till innehåll

Energibollar med hasselnötter

Jag tycker mycket om att göra snabbgjorda “bollar”, oavsett om det är hälsosamma chokladbollar eller nöt- och fruktbollar. De passar så bra att äta exempelvis under kvällen eller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tycker mycket om att göra snabbgjorda “bollar”, oavsett om det är hälsosamma chokladbollar eller nöt- och fruktbollar. De passar så bra att äta exempelvis under kvällen eller framför datorn på jobbet då jag börjar bli lite småhungrig. Denna gång gjorde jag en slags nöt- och fruktboll med hasselnötter, kokos och smaksatt med choklad. Jag använde mig utav lite carob (har en förpackning hemma), som jag blandade med kakao. Det går bra att enbart ta kakao efter smak. 

 
Igår blev det först en fika på Levinskys på Rörstrandsgatan (Stockholm), vilket jag tyckte var ett bra café. Bland annat valde jag att beställa min obligatoriska chailatte som jag tycker är så god. Speciellt nu i det här snövädret är det mysigt! Efter att ha varit en snabbis i Nacka Forum och sett ut en liten bröllopspresent för en kommande “vigselfika”, åkte jag hem till mina förädrar och fikade med den närmsta släkten. Det var en mysig söndag, och jag önskar så att helgen kunde fortsätta! 
 
 Energibollar med hasselnötter - Baka Sockerfritt


Energibollar med hasselnötter
 – 5 stycken

50 gram färska dadlar
25 gram rostade hasselnötter utan skal
2 msk riven kokos
2 tsk carob/kakao
1 tsk kakao
5 gram kokosolja


Mixa eller mortla hasselnötterna. Blanda ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet. Tillsätt mer olja för en mjukare konsistens. Rulla bollar och dekorera gärna med carob, kakao eller kokos.

Energibollar med hasselnötter - Baka Sockerfritt