Hoppa till innehåll

Enkel Brownietårta

        I dessa dagar när det börjar närma sig sommaren och också olika slags klassiska firanden (avslutningar, nationaldagen, midsommar mm) vill jag komma med ett tips på en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Enkel Brownietårta - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
I dessa dagar när det börjar närma sig sommaren och också olika slags klassiska firanden (avslutningar, nationaldagen, midsommar mm) vill jag komma med ett tips på en sjukt enkel tårtvariant att göra! Bara att ta en brownie och toppa med grädde och bär så har du en supergod kalasbakelse som inte tar många minuter att göra. 
 
Receptet på just denna brownie är mejerifri, så det är bara givetvis att välja en havre/kokos- eller liknande grädde som alternativ för att göra hela skapelsen utan mejeriprodukter!
 
 

Enkel Brownietårta - Baka Sockerfritt
 
 

Brownietårta – 4 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram kokosolja
2 – 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver

Topping:
1 ½ dl vispgrädde (eller mejerifritt alternativ)
Bär
ev. hackad choklad

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna..

Topping
Strax innan servering vispas grädden och läggs på brownien tillsammans med valfria bär och hackad choklad.

 
 

Enkel Brownietårta - Baka Sockerfritt