Hoppa till innehåll

Enkel cheesecakedessert med hallon

      Sponsrat samarbete med N!ck’s och Sukrin Låt mig inspirera till en riktigt enkel, och samtidigt givetvis mycket god, dessert till (lång)helgen. Att detta för många är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Enkel cheesecakedessert med hallon - Baka Sockerfritt
 
 

 

Sponsrat samarbete med N!ck’s och Sukrin

Låt mig inspirera till en riktigt enkel, och samtidigt givetvis mycket god, dessert till (lång)helgen. Att detta för många är en kortvecka måste givetvis firas! Det ni ser här är en cheesecakedessert toppad med hallon. Den innehåller varken många ingredienser eller tar lång tid att göra.

Själva cheesecakekrämen består i huvudsak av cream cheese och grädde, och är sötad med Sukrin melis som är en sötning i samma fina konsistens som florsocker. Hallontoppingen görs enkelt genom att koka upp frysta hallon och söta med N!ck’s stevia drops (välj med fördel vaniljvarianten, men natural eller raspberry går också bra). 
Cheesecakedesserten kan serveras direkt, eller stå någon timme i kyl för att kallna. Jag skulle säga att den håller runt ett dygn i kylskåp.

Tips: Den som önskar lägger krossade småkakor i botten av varje glas

 

 Enkel cheesecakedessert med hallon - Baka Sockerfritt

Enkel cheesecakedessert med hallon – 4 portioner

250 gram cream cheese
1 dl vispgrädde
4 msk Sukrin melis
½ tsk vaniljpulver

Hallontopping:
150 gram hallon, frysta
20 droppar N!cks’s stevia drops vanilla

Vispa med elvisp samman cream cheese med med Sukrin melis och vaniljpulver. Tillsätt grädde och vispa till en krämig konsistens (inte för tjock). Fördela i glas.

Hallontopping
Koka upp hallon i en kastrull. Tillsätt N!ck’s stevia drops. Låt svalna. Toppa cheesecakedesserten med hallonröran. Servera direkt, eller förvara i kyl.

Enkel cheesecakedessert med hallon - Baka Sockerfritt

Enkel cheesecakedessert med hallon - Baka Sockerfritt