Hoppa till innehåll

Enkel Smulpaj med hallon och blåbär

Vad härligt det var med en ledig dag idag! Det gör lite ont i hjärtat att alla underbara lediga dagar nu är över nu (som jag sa till Artur: det känns som någon trampat på det), och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vad härligt det var med en ledig dag idag! Det gör lite ont i hjärtat att alla underbara lediga dagar nu är över nu (som jag sa till Artur: det känns som någon trampat på det), och att jobbet därmed börjar som vanligt. Jag kan trösta mig med att det “bara” är tre dagar kvar till helg. Hur som helst passade jag på att lyxa till frukosten dagen till ära! Igår kväll förberedde jag en smulpaj med hallon och blåbär, som jag skulle kunna äta efter dagens morgonjogging. Det var supergott att äta tillsammans med en klick grädde och kopp te! Jag önskar att alla dagar kunde starta så bra!

 
Idag har även jag och Artur varit i stan och köpt en gallerfilt (till bebisen), samt att jag hittade ett amningslinne på rea (hoppas den inte är för liten nu bara… Storlekarna var nämligen något begränsade). Vi hann även med en fika på vetekatten, mysigt!
Enkel Smulpaj med hallon och blåbär - Baka Sockerfritt

Enkel Smulpaj med hallon och blåbär

120 gram hallon och blåbär
blanda gärna med ca 1 tsk kokosmjöl +1 tsk sötströ

15 gram smör
2 msk riven kokos

2 msk mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 -2 krm kanel
10 gram finhackade pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader. Tina gärna bären om de varit frysta. Om de varit frysta är det även bra att blanda med lite kokosmjöl, då de annars kan avge vätska. Om önskas sötas bären med ca 1 tsk sötströ. Fördela bären i bottnen på en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Blanda resterande ingredienser till en smuldeg, och smula ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Enkel Smulpaj med hallon och blåbär - Baka Sockerfritt