Hoppa till innehåll

Espressobrownie (vegansk)

      Som ni nu nog alla vet vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om brownies av alla möjliga slag. Här visar jag er ett recept på en vegansk variant på brownie! Och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Espressobrownie (vegansk) - Baka Sockerfritt
 

 
 
Som ni nu nog alla vet vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om brownies av alla möjliga slag. Här visar jag er ett recept på en vegansk variant på brownie! Och förutom att vara vegansk är den förstås supergod, smaksatt med kaffe och har en sådan där härlig fudge-konsistens. Konsistensen blir perfekt kladdig/kletig av smält choklad och mandelsmör. Plus att jag tillsatt arrowrotpulver för att få den extra “bindande” (går att ersätta mot potatismjöl). 
 
Tips är att brownien är godast när den är ljumen! Går utmärkt att värma en kort stund i mikron efter att den fått kallna.
 
 

Espressobrownie (vegansk) - Baka Sockerfritt

 

Espressobrownie, vegansk – 4 till 6 bitar

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl havremjöl
2/3 dl vatten
½ dl espresso eller starkt kaffe (går att ersätta mot vatten)
½ dl mandelsmör
½ dl sockerersättning
2 msk kakao
1 msk arrowrotpulver
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havremjöl, sockerersättning, kakao, arrowrotpulver och bakpulver. Hacka chokladen, häll över het espresso/kaffe och rör om tills det smälter. Värm i mikro under några sekunder om chokladen inte smälter helt. Blanda noga ner mandelsmör. Blanda samman allt. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Förvaras i kyl men serveras ljummen. Om kyld – värm en kort stund i mikro eller ugn innan servering.

 

 

Espressobrownie (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
Espressobrownie (vegansk) - Baka Sockerfritt