Espressobrownie (vegansk)
Som ni nu nog alla vet vid det här laget så tycker jag väldigt mycket om brownies av alla möjliga slag. Här visar jag er ett recept på en vegansk variant på brownie! Och.. Läs mer



Espressobrownie, vegansk – 4 till 6 bitar
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl havremjöl
2/3 dl vatten
½ dl espresso eller starkt kaffe (går att ersätta mot vatten)
½ dl mandelsmör
½ dl sockerersättning
2 msk kakao
1 msk arrowrotpulver
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havremjöl, sockerersättning, kakao, arrowrotpulver och bakpulver. Hacka chokladen, häll över het espresso/kaffe och rör om tills det smälter. Värm i mikro under några sekunder om chokladen inte smälter helt. Blanda noga ner mandelsmör. Blanda samman allt. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Förvaras i kyl men serveras ljummen. Om kyld – värm en kort stund i mikro eller ugn innan servering.

