Falsk sockerkaka med jordgubbar
En mejerifri "falsk sockerkaka" utan tillsatt socker i kombination med.. Läs mer

40 minuter
Kategorier: GI, Mjuka kakor
Portioner: 6 skivor
Ingredienser
- 2 ägg
- 50 + 30 gram jordgubbar
- färska
- 1 ½ dl mandelmjöl
- ½ dl vatten
- 3 msk kokosolja
- 2 ½ msk sockerersättning
- 2 msk rismjöl
- 2 msk pofiber
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Smält oljan.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten.
- Skär 50 gram jordgubbar i skivor och blanda ner detta
- Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Skär 30 gram jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter. Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!