Hoppa till innehåll

Falsk sockerkaka med jordgubbar (mejerifri)

Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker.     Vad passar bättre under sommarens underbara dagar och härliga fikastunder, än en sockerkaka utan tillsatt socker i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker.
 
 
Vad passar bättre under sommarens underbara dagar och härliga fikastunder, än en sockerkaka utan tillsatt socker i kombination med jordgubbar? Inte är det mycket! Mina så kallade “sockerkakor” brukar jag kalla “falska sockerkakor”, eftersom de inte innehåller det tillsatta sockret. Såklart. 
 
I detta recept har jag toppat min falska sockerkaka med färska jordgubbar. Jag har även i smeten tillsatt ett par matskedar med Dr. Oetkers Naturliga jordgubbsdekoration, som består av 100% frystorkade jordgubbar i små bitar (finns även som hallon och blåbär). Det blir både snyggt och gott, och jag jag blev minst sagt nöjd med resultatet! För dig som vill, tillsätts lite extra bitar av färska jordgubbar i smeten.
 
I receptet har jag valt att tillsätta lite rismjöl, då jag tycker det ger en luftig konsistens och en smak som passar i “sockerkakor”. Det går säkerligen att byta ut mot ungefär samma mängd mandelmjöl (resultatet blir givetvis inte exakt detsamma). Kakan är även mejerifri. 
 
 
 
 
Falsk sockerkaka med jordgubbar (mejerifri) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Falsk sockerkaka med jordgubbar

2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl vatten
3 msk kokosolja
2 ½ msk sötströ
2 msk rismjöl
2 msk pofiber
2 msk Dr. Oetker Naturlig dekoration Jordgubb
½ tsk bakpulver
några drag på Dr. Oetker vaniljtwister (ca 1 krm)

Topping:
ca 3 jordgubbar, färska
ev. Dr. Oetker Naturlig dekoration Jordgubb

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser (inklusive Naturlig Dekoration) och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Skär jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan. Toppa eventuellt med extra Naturlig dekoration. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter. Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).

 
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker. 
 
 
 
 
Falsk sockerkaka med jordgubbar (mejerifri) - Baka Sockerfritt 
Falsk sockerkaka med jordgubbar (mejerifri) - Baka Sockerfritt
 
Falsk sockerkaka med jordgubbar (mejerifri) - Baka Sockerfritt
 
Falsk sockerkaka med jordgubbar (mejerifri) - Baka Sockerfritt