Hoppa till innehåll

Fantastisk Salted Caramel Brownie

För tillfället är mitt absoluta favoritbakverk (sådant där kan ju gå i vågor) min Salted caramel brownie. Så. Fantastiskt. God. Botten är en härlig brownie (nötfri), och denna är toppad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
För tillfället är mitt absoluta favoritbakverk (sådant där kan ju gå i vågor) min Salted caramel brownie. Så. Fantastiskt. God. Botten är en härlig brownie (nötfri), och denna är toppad med ett kola/karamelltäcke bestående av två ingredienser (grädde och fibersirap). Sedan ska det hela förstås toppas med lite, lite salt. Ni måste testa! Gör den till midsommar vet jag!
 
 
 
 
Fantastisk Salted Caramel Brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Salted caramel brownie – 4 till 6 bitar

Brownie:
2 ägg

50 gram mörk steviachoklad
35 gram smör

2-3 msk sukrin gold
1 ½ msk kakao

1 krm vaniljpulver

Karamelltopping:
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap gold
lite salt

Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.

Karamelltopping
Medan brownien gräddas görs karamelltoppingen. Sjud grädde och fibersirap gold i en kastrull under cirka 45 minuter (jag körde tills den kom upp i ca 100 grader), tills den tjocknat i konsistensen. Fördela toppingen ovanpå den färdiggräddade brownien. När toppingen stelnat något fördelas lite salt över. Låt stelna ytterligare. Skär i bitar.

 
 
 
 
Fantastisk Salted Caramel Brownie - Baka Sockerfritt
 
Fantastisk Salted Caramel Brownie - Baka Sockerfritt
 
Fantastisk Salted Caramel Brownie - Baka Sockerfritt
 
Fantastisk Salted Caramel Brownie - Baka Sockerfritt