Hoppa till innehåll

Fettreducerat jordnötssmör utan mixer

Glad midsommar på er! Jag hoppas ni får en undrbar dag, även om vädret kanske inte är det bästa. Då får vi helt enkelt passa på att vara inne och mysa! Dagen till ära har jag bakat både.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Glad midsommar på er! Jag hoppas ni får en undrbar dag, även om vädret kanske inte är det bästa. Då får vi helt enkelt passa på att vara inne och mysa! Dagen till ära har jag bakat både kladdkaka och mazarinkaka som jag ska ta med mig bort. Jag får berätta imorgon om hur min dag har varit. 

 
Men nu vill jag faktiskt passa på att berätta om ett sätt att göra jordnötssmör på som inte kräver mixer. Jag fick nämligen av Sukrin en påse med deras fettreducerade jordnötsmjöl, och min första tanke var att göra jordnötssmör utav detta. Jag rörde ihop mjölet med vatten, sukrin och salt (jag slängde även med lite vanilj). Hur lätt som helst och ingen mixer krävs. Mjölet är väldigt proteinrikt (50 % protein), och därför blir ju även jordnötssmöret detsamma samtidigt som fetthalten är låg. Detta jordnötssmör smakar förstås annorlunda i jämförelse med mitt “vanliga” och det fullfeta alternativet av vanliga rostade jordnötter, men är ett bra alternativ för alla som av olika andledningar önskar äta mycket protein (och vill skära ner på kalorierna). Passar bra som topping på frukosten exempelvis!
 
 
Fettreducerat jordnötssmör utan mixer - Baka Sockerfritt
 

Fettreducerat jordnötssmör utan mixer

1 dl fettreducerat jordnötsmjöl
½ dl vatten
1 ½ msk sukrin gold
1 krm vaniljpulver
lite salt

Rör ihop alla ingredienser med en sked. Tillsätt mer mjöl eller vatten efter önskad konsistens.

Fettreducerat jordnötssmör utan mixer - Baka Sockerfritt