Hoppa till innehåll

Fika raw i New York

Jag hörde att det var oväder i Stockholm igår, och jag är lite smått glad att jag inte var där. I New York blev det däremot rejäl värme under eftermiddagen, och det var svårt att vara i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag hörde att det var oväder i Stockholm igår, och jag är lite smått glad att jag inte var där. I New York blev det däremot rejäl värme under eftermiddagen, och det var svårt att vara i solen (de senaste dagarna har varit riktigt svala). Fast på morgonen var det svalt, och jag hade till och med en lättare “kofta” på mig.
 
Frukosten intogs på vårt favoritfrukostställe Le Pain Quotidien, och jag tog den underbara bananyoghurten med någon slags hemmagjord granola (crunola). Den är underbart smakrik och lagom söt. Till det en kaffe vilket jag ångrar bittert. Jag klarar helt enkelt inte av beska/bittra smaker.
 
 
Fika raw i New York - Baka Sockerfritt
 
Efter det gick vi en promenad och fikade på  The Coffee Bean and Tea Leaf, där jag givetvis tog deras största sockerfria chailatte. Mums säger jag bara! Vi försökte därefter få tag på utförsäljning av broadwaybiljetter, men såg inget vi ville gå på (plus att det fortfarande är dyrt). Sedan spenderades det några timmar på shopping. Det är några födelsedagar som nalkas, och som därför måste köpas presenter till!
 
Vi hade kvällen innan gått förbi ett raw café (som ligger precis bredvid raw food restaurangen Quintessence), vilken vi kände oss nästan tvugna att ta och besöka! Detta gjorde vi därför på eftermiddagen. Stället heter Jennifer’s way bakery och ligger på 63 E. 10th St. Här är allt raw (glutenfritt, utan tillsatt socker, utan ägg, utan soja). Det var förmodligen främst anpassat för take away, men det fanns ändå några platser att sitta på. Jag valde en chocolate chip pumpkin muffin, och Artur en donut. Min muffins var supergod! Helt fantastiskt att den är raw. Jag är minst sagt ganska sugen på att själv ställa mig och baka snart igen!
 
Fika raw i New York - Baka Sockerfritt
 
Fika raw i New York - Baka Sockerfritt
 
 
Efter fikat hann det bli riktigt varmt. Artur och jag åkte ändå till Brooklyn som vi inte alls har varit på hittills. Vi åkte tunnelbanan till Prospect Park, vilken är den största parken i Brooklyn. Vi gick omrking ett tag, satt i skuggan och försökte allmänt undvika solen. Därefter utforskade vi några gator i Brooklyn, och fann efter någon halvtimme ett middagsställe. Jag valde en helgrillad vit fisk, som serverades med sallad. Det kändes hälsosamt och fräscht, men fisken visade sig vara torr och smaklös. Arturs lax var däremot himmelskt saftig. Orättvist.
 
Fika raw i New York - Baka Sockerfritt