Hoppa till innehåll

Fin chokladkaka

Ibland gillar jag att lyxa till det lite extra – och gärna med choklad om jag själv får bestämma! Och som tur är får jag det. Då kan det hända att jag bakar denna “Fina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ibland gillar jag att lyxa till det lite extra – och gärna med choklad om jag själv får bestämma! Och som tur är får jag det. Då kan det hända att jag bakar denna “Fina chokladkaka”. Istället för kakao har jag smält sockerfri mörk choklad. Kakan får då en härlig smak av choklad, och blir dessutom perfekt kompakt med en härlig konsistens. Underbar med en klick grädde! Eller kanske en kula av favoritglassen!

Någon mer än jag som är glad över att det är lördag? Igår var jag på After Work med jobbet, men det hindrar inte mig från att ta till vara lördagen på bästa sätt! Jag kommer hinna med både ett träningspass, fika med min bästis, bakning till mamma för att sedan även gå på bio med min sambo.

Fin chokladkaka - Baka Sockerfritt


Fin chokladkaka

30 gram mörk sockerfri choklad
30 gram smör
2-2 ½ msk sötströ
1 ägg
1 ½ krm vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 ½  msk riven kokos
½ tsk bakpulver
2 msk  vispgrädde/mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smör försiktigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt ägg, gädde och chokladsmöret. Häll smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter tills kakan är fast, men lite kladdig i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde.

Fin chokladkaka - Baka Sockerfritt
 

 

Fin chokladkaka - Baka Sockerfritt