Hoppa till innehåll

Fina chokladtryfflar

    Jag gör chokladtryfflar till födelsedagar, årsdagar och för mig viktiga temadagar. De passar liksom till alla festliga tillfällen om du frågar mig! Stort plus är såklart att de.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Fina chokladtryfflar - Baka Sockerfritt

 

 

Jag gör chokladtryfflar till födelsedagar, årsdagar och för mig viktiga temadagar. De passar liksom till alla festliga tillfällen om du frågar mig! Stort plus är såklart att de inte bara är goda och väldigt omtyckta – utan även lätta att göra! Nu har både min mamma fyllt år och Artur bett mig att baka något till hans jobbfika. Och han ber nästan utan undantag att jag då ska göra mina tryfflar. Då är det minst sagt toppen att svänga ihop extra många till de båda tillfällena!

De här tryfflarna smälter i munnen och smakar riktigt mycket choklad. Jag slänger ner lite extra sötning i tryffelmassan för att få en mjukare och rundare smak, men det gör man såklart som man vill! Själv är jag känslig mot beska smaker – vilket ju kakao är. Desstom har jag smaksatt min tryfflar med romarom.

Dekorera chokladtryffllarna med kakao, riven kokos eller något annat som du tycker är fint!

 

Fina chokladtryfflar - Baka Sockerfritt

 

Chokladtryfflar, utan tillsatt socker – ca 20 stycken

200 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
2 dl vispgrädde
1 tsk romarom (går att utesluta)
2 krm vaniljpulver
lite extra sötning (efter smak)
kakao att rulla i

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, romarom och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en-två timmar tills den stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

 

 

 

Fina chokladtryfflar - Baka Sockerfritt

Fina chokladtryfflar - Baka Sockerfritt