Fina chokladtryfflar
Till helgens tacomiddag hade jag gjort chokladtryfflar smaksatta med lite romarom att njuta av efter maten. Men eftersom en hel massa snacks redan stod framme, kom jag på alldeles för sent att jag.. Läs mer

Till helgens tacomiddag hade jag gjort chokladtryfflar smaksatta med lite romarom att njuta av efter maten. Men eftersom en hel massa snacks redan stod framme, kom jag på alldeles för sent att jag faktiskt hade bakat något också. Ingen fara på taket, för då hade liksom jag och Artur extra många var! Fast av någon anledning fick jag bara två stycken?!
Jag tycker romarom är godast att smaksätta med, men andra förslag är lakrits eller arraksarom. Perfekt till den lilla fikan!

Romtryfflar – ca 10 stycken
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
20 gram smör
ca 1 tsk romarom
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning
kakao att rulla i
Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, romarom och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

