Hoppa till innehåll
Open navigation

Fina Honungskakor

Kommer ni ihåg att jag i måndags skrev något i stil med att “Åh, jag är så glad att Vincent har varit frisk från förskolan i flera veckor nu“? Alltså, hur dum får man.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kommer ni ihåg att jag i måndags skrev något i stil med att “Åh, jag är så glad att Vincent har varit frisk från förskolan i flera veckor nu“? Alltså, hur dum får man vara!? Snacka om att jinxa det hela big time. Det är som att be om att få vabba. Ja, jag vabbar i skrivande stund (skruttisen sover). Det gör att jag blir smått nervös över hur jag ska hinna med allt. Vad ska man prioritera? Vad kan jag göra medan han sover? Något som tyvärr blir svårt är att baka. Att göra det när han sover fungerar ju inte, eftersom det låter för mycket. 
 
På grund av ovanstående har jag letat i mitt stora receptarkiv efter en riktigt härlig kaka som jag vet har blivit omtyckt. Jag hittade till min stora förtjusning Honungskakor – riktigt mumsiga kakor sötade med honung och smaksatt med kanel. Det går för övrigt bra att byta ut kanel mot kardemumma också, enligt en läsare som testat. Själv toppade jag kakorna med lite choklad, men det är mest för syns skull!
 
 
 
 
Fina Honungskakor - Baka Sockerfritt
 

 
 
 
Honungskakor – 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
3 krm kanel
2 krm vaniljpulver (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna och toppa eventuellt med smält choklad.

 

 


Fina Honungskakor - Baka Sockerfritt