Finskapinnar
En sockerfri och mjölfri variant på klasikern finska pinnar! Riktigt gott med lite smak av bittermandel (mazarin)! Räcker till 12 stycken.. Läs mer

20 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 12 kakor
Ingredienser
- 70 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk pofiber
- ca 3-4 msk stevia strö
- 2 droppar bittermandelarom
- ev ½ krm vaniljpulver
- 1 äggvita till pensling
- 10 gram hackade mandlar att strö över
Instruktioner
- Bland mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber, sötning med smör till en deg. Om man vill kan man även tillsätta ½ kryddmått vaniljpulver i degen. Låt stå i minst 10 minuter i kylen
- Forma degen till fingertjocka längder som är ca 5 centimeter långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut kakorna.
- Vispa äggvitan lätt och pensla på kakorna. Strö över de hackade mandlarna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter tills kakorna börjar få färg.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!