Fluffiga puffiga vaniljbollar
Fluffiga och puffiga vaniljbollar som Ă€r glutenfria, utan tillsatt socker och veganska đ De hĂ€r bollarna Ă€r riktiga barndomsfavoriter för mig och min.. LĂ€s mer

Av
Anna Winér
Fluffiga och puffiga vaniljbollar som Ă€r glutenfria, utan tillsatt socker och veganska đ De hĂ€r bollarna Ă€r riktiga barndomsfavoriter för mig och min syster!




Kategorier: Ăggfritt, Chokladbollar, Kondisbitar, Mejerifritt, No Bake, Nötfritt, Veganskt
Portioner: 6 bollar
Ingredienser
- 100 g vÀxtbaserat smör
- 1 dl sockerersÀttning
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl glutenfria havregryn
- 2 dl puffat bovete eller puffat ris
Instruktioner
- Vispa matfett, sötning och vanilj riktigt luftigt och vitt.
- Vispa sedan ner havregrynen.
- StÀll smeten kallt i nÄgra timmar tills den Àr formbar.
- Forma bollar av smeten och rulla i puffat bovete eller puffat ris. Förvara dem sedan i en burk i kylskÄpet.
Anteckning
För dig som inte Àr vegan, sÄ gÄr det bra att byta ut vÀxtbaserat smör mot helt vanligt smör istÀllet.
Har du provat receptet?NĂ€mn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!