Focaccia
Denna glutenfria focaccian är otroligt enkel att göra då du använder dig av en glutenfri mjölmix. När det gäller topping, så kan du använda dig av det som du själv tycker är gott, men.. Läs mer

Av
Anna Winér
Denna glutenfria focaccian är otroligt enkel att göra då du använder dig av en glutenfri mjölmix.
När det gäller topping, så kan du använda dig av det som du själv tycker är gott, men normalt är att man använder oliver, rosmarin, tomater och kanske lite olivolja och flingsalt. Men, man kan även slänga på lite fetaost eller annat som du tycker passar.





Kategorier: Äggfritt, Bröd, Veganskt
Portioner: 12 bitar
Utrustning
- Köksassistent Eller annat att arbeta degen med.
Ingredienser
- 175 g Annas basmix
- 1 tsk psylliumhusk
- 0,5 tsk salt
- 10 g jäst
- 1,5 dl vatten 37 grader
- 1 tsk fibersirap
- 1,5 msk olivolja
Topping
- Tomater, oliver, basilika, flingsalt, olivolja mm.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Lös upp jästen i vattnet blandat med fibersirap och olivolja.
- Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Ställ in bunken i en avstäng ugn med lampan tänd.
- Jämna ut degen i två oljade formar som är ca 15 cm i diameter (eller på ett bakplåtspapper). Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter i den avstängda ugnen med lampan tänd.
- Tryck gropar i degen med oljade fingrar och sprid ut tomater, oliver och basilikablad. Ringla olivolja över och strö på flingsalt.
- Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!