Hoppa till innehåll

Födelsedagsfika!

Det är många som fyller år i augusti! I min systers familj fyller både mamma Karin och de två barnen år inom loppet av 10 dagar. Idag blev det födelsedagsfika för barnen hemma hos mina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det är många som fyller år i augusti! I min systers familj fyller både mamma Karin och de två barnen år inom loppet av 10 dagar. Idag blev det födelsedagsfika för barnen hemma hos mina föräldrar, där det bjöds på med mitt bakande! Jag älskar att fira födelsedagar! Och på något konstigt vis helst andras och inte min egen. Är det då man är vuxen? Jag bjöd både på mer onyttiga och sockriga bakverk, men även ett par sockerfria såklart! En kaka som jag bjöd på både förra helgen och idag var en chokladkaka av en chokladmix från “Proteinfabrikken”. Jag gjorde som det stod på paketet, men delade allt på fyra, samt mosade ner en mogen banan. Det blev sååå gott och perfekt saftig och mjuk!
 
Jag tog alltså 100 gram chokladmix (lavkarbo sjokoladekake) och blandade med 2 msk olja, 1 ägg, 2/3 dl vatten och mosade ner en banan. Jag tillsatte också lite vaniljpulver, romarom, kakao och extra bakpulver. Jag hällde smeten i en 12X15 cm form klädd med aluminiumfolie och gräddade mitt i en 175 graders varm ugn i ca 20 minuter. Kakan ska vara fast, men ändå lite kladdig!
 
Om man har en kakmix är ett hett tips att sätta sin egen prägel på kakan på något sätt. Typ tillsätta någon arom eller mosad/bitar av bär eller frukt.
 
 
Födelsedagsfika! - Baka Sockerfritt