Födelsedagstryfflar
Jag borde ärligt talat kalla dessa chokladtryfflar för födelsedagstryfflar, eftersom att jag alltid gör dom på Arturs födelsedag (och alla andra högtider han får presenter på)! Givetvis fick.. Läs mer
Jag borde ärligt talat kalla dessa chokladtryfflar för födelsedagstryfflar, eftersom att jag alltid gör dom på Arturs födelsedag (och alla andra högtider han får presenter på)! Givetvis fick han dessa på sin födelsedag detta år också (i går)! De är så goda (tycker vi båda) samtidigt som jag har turen att de är lätta att göra. Det tar inte många minuter att svänga ihop dessa godbitar! Chokladtryfflarna har jag smaksatt med romarom, och därför kallar jag dom romtryfflar.
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
20 gram smör
ca 1 ½ tsk romarom
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning
kakao att rulla i
Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, romarom och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills de stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.